logo
Contact

Meer weten over Atelier 6!

Nieuwsbrief

Altijd direct op de hoogte!

Inschrijven

Direct meedoen bij A6

Etsen

Omschrijving cursus:

In de cursus etsen leert Christien Leeuw je alles over dit oude ambacht.

Etsen is, zoals reeds vermeld,  een oud ambacht maar wordt tegenwoordig nog steeds beoefend. Het is een diepdruk en valt onder grafiek.

Er wordt een tekening gemaakt op een zinken plaat en deze wordt geëtst in salpeterzuur. De tekening die nu in de plaat is geëtst wordt ingeïnkt en onder hoge druk op speciaal papier afgedrukt. Het boeiende is dat iedere afdruk anders is omdat het allemaal handwerk is.

Ook is het leuk om een aantal afdrukken van dezelfde tekening te maken. Er zijn vele mogelijkheden, zoals aquatinten/mezzotechniek/suikeraquatint/solderen enz. Het is verrassend werken en ja, je handen worden vies.

Benodigdheden:

Aanvang cursus in overleg!

Bijzonderheden:

De kosten voor deze cursus zijn exclusief kosten voor materialen!

Foto's:
Aanmeldingsformulier cursus: Etsen

Wilt u zich inschrijven voor de cursus "Etsen"? Vul dan het onderstaande aanmeldformulier geheel in. Na ontvangst van het formulier nemen wij z.s.m. contact met u op.

743

Ik ga ermee akkoord dat Atelier 6 de door mij opgegeven gegevens registreert en bewaart in een gegevensverzameling voor m.n. administratieve doeleinden. (Privacyverklaring op grond van de Europese Richtlijn Algemene Verordening Gegevensbescherming; het privacybeleid van Atelier 6 kunt nalezen op de website)

 

 

Startdatum cursus:
in overleg
Aantal lessen:
10 lessen
Kosten van deze cursus:
€. 120,--
Cursusdag:
donderdagavond
19.30 - 21.30 uur

met Christien Leeuw

E-mail cursusleider:
christienleeuw@gmail.com of ria.hals@gmail.com