logo
Contact

Meer weten over Atelier 6!

Nieuwsbrief

Altijd direct op de hoogte!

Inschrijven

Direct meedoen bij A6

Kalligrafie

Omschrijving cursus:

Tijdens de cursus kalligrafie neemt Muus Kramer u mee op reis in de kunst van het schoonschrijven.

Een kunst zo oud als het schrift zelf. De ontwikkeling van het alfabet en het schrift verloopt van ver voor onze jaartelling, tot aan vandaag. Afhankelijk van de tijd en het ter beschikking staande materiaal en gereedschap, zijn de vormen van verschillende letters ontstaan. Door deze ontwikkelde alfabetten kunnen mensen uitdrukking geven aan hun gevoel, op eigen wijze een beeld vormen. Het schrift leent zich hiervoor bij uitstek en weerspiegelt de persoon.

Met een beetje doorzettingsvermogen en wat geduld kan ieder zich deze schoonschrijfkunst eigen maken. In de begincursus wordt het Gotische schrift aangeleerd, de opmaak van een tekst, het vormgeven en versieren van de hoofdletters. In de vervolgcursus wordt het Italic- en Minuskel-schrift behandeld en het verluchten van beginletters. De eerste les potlood, gum en liniaal meenemen. De kalligrafeerset en eventueel perkamentpapier kunt u via de docent aanschaffen.

Benodigdheden:

Voor de eerste les dient u potlood, gum en liniaal me te nemen. Een kalligrafeerset en eventueel perkamentpapier kunt u via de docent aanschaffen.

Bijzonderheden:

De kosten voor deze cursus zijn exclusief kosten voor materialen!

Foto's:
Aanmeldingsformulier cursus: Kalligrafie

Wilt u zich inschrijven voor de cursus "Kalligrafie"? Vul dan het onderstaande aanmeldformulier geheel in. Na ontvangst van het formulier nemen wij z.s.m. contact met u op.

777

Ik ga ermee akkoord dat Atelier 6 de door mij opgegeven gegevens registreert en bewaart in een gegevensverzameling voor m.n. administratieve doeleinden. (Privacyverklaring op grond van de Europese Richtlijn Algemene Verordening Gegevensbescherming; het privacybeleid van Atelier 6 kunt nalezen op de website)

 

 

Startdatum cursus:
in overleg
Aantal lessen:
10 lessen
Kosten van deze cursus:
€. 120,--
Cursusdag:
woensdagavond
19.30 - 21.30 uur

met Muus Kramer

E-mail cursusleider:
muus.tiny@ziggo.nl