logo
Contact

Meer weten over Atelier 6!

Nieuwsbrief

Altijd direct op de hoogte!

Inschrijven

Direct meedoen bij A6

 

De passie van Ed Kuiper

Hoe ver kun je komen met een hobby binnen Atelier 6. In het geval van Ed Kuiper heel ver. Hij wandelde als cursist fotografie binnen om vervolgens als beroepsfotograaf te eindigen.

Ik ben Ed Kuiper en sinds 21 september 2015 professioneel fotograaf.

Maar laten we bij het begin beginnen. Toen ik in 2004 besefte dat mijn kennis van fotografie puur intuïtief was en weinig geschoold, was het besluit snel genomen om eens een cursus te gaan volgen. En waar kon je dat beter doen dan via Atelier 6 bij Ed Burgerjon, toch ? Dus na eerst de beginnerscursus en vervolgens de gevorderdencursus doorlopen te hebben rees natuurlijk de vraag: Hoe je kennis en vaardigheden up-to-date te houden ? Deelname aan de Fotowerkgroep was natuurlijk de manier. Eerst in de werkgroep van Ed Burgerjon en even later toen bleek dat alle leden van de toenmalige gevorderdencursus door wilden gaan als werkgroep, onder leiding van Erik-jan Fokker die bereid bleek deze groep onder zijn hoede te nemen.

 

In de daaropvolgende jaren werd de hobby een passie waardoor fotografie een steeds groter deel van mijn leven werd en overal waar ik ging, ging mijn camera met me mee.

Totdat het er eind 2014 naar uitzag dat ik door omstandigheden mijn lidmaatschap bij Atelier 6 dreigde te moeten opzeggen. Gelukkig werd er door Erik-jan een oplossing aangereikt in de vorm van huisfotograaf worden van Atelier 6. Zowel het bestuur als ik hadden daar wel oren naar en zodoende geschiedde. Hierdoor werd fotografie nog serieuzer voor mij want ik had ineens verplichtingen dus grotere uitdagingen en dat trok mij wel aan.

Gaandeweg 2015 werd ook duidelijk dat het voortbestaan van het bedrijf waar ik werkte zou eindigen. Dan begin je jezelf af te vragen, hoe nu verder ? Als begin vijftiger liggen de banen niet voor het oprapen en word je al snel, door menig werkgever, afgedaan als te oud.

 

Wat dan? Die oplossing werd aangereikt door “oud”-medefotowerkgroeplid Nico van Velden. Hij had na het beëindigen van zijn toenmalige loopbaan de stap genomen om als fotograaf te gaan beginnen en naast het runnen van zijn eigen bedrijf (van Velden Fotografie) ook werkzaam te zijn als franchisenemer bij een franchiseorganisatie Object & co, deze verleent mediaservices aan makelaars.

Hij vond dit precies bij mij passen en bracht me in contact met de directeur/ eigenaar van deze onderneming en na een uitermate boeiend sollicitatiegesprek op een zonnig terras in Laren, waarin ik na anderhalf uur eindelijk durfde te vragen of hij het met me zag zitten en als antwoord kreeg: “Joh, dat had ik na 5 minuten al besloten, nog een bitterballetje?” werd ik geschikt geacht.

En nu alweer bijna 5 maanden ben ik franchisenemer in vastgoedfotografie en heb ik een eigen bedrijf: Ed Kuiper Fotografie.

Dus mocht u ooit behoefte hebben aan een fotograaf neem dan gerust contact met mij op (info@edkuiperfotografie.nl).

 

 

 


Heeft u reeds voldoende basiskennis en kunt u zelfstandig werken maar wilt u meer verdieping en inspiratie opdoen in een enthousiaste groep? Dan is een werkgroep van Atelier 6 echt iets voor u!
Werkgroepoverzicht