logo
Contact

Meer weten over Atelier 6!

Nieuwsbrief

Altijd direct op de hoogte!

Inschrijven

Direct meedoen bij A6

Zomerateliers 2018

Duurt jouw zomer ook zo lang? Mis je de creatieve uitdaging in tijdens de lange warme zomerdagen? Dan zijn de zomerateliers van Atelier 6 typisch iets voor jou!

In de periode 21 juli t/m 2 september 2018 kun je tijdens de Zomerateliers van Atelier 6 volop met jouw creativiteit aan de gang. Diverse workshops bieden je de mogelijkheid om jouw kennis en technieken verder uit te breiden. Of je nu met klei wilt werken, wil vilten of kennis wil maken met intuïtief schilderen. Tijdens de Zomerateliers kun je volop je hart ophalen!

Verder kun je deelnemen aan een workshop van week lang beeldhouwen in steen. Zowel beginners als gevorderden kunnen onder leiding van Marianne Buur aan de slag met de diverse aspecten van deze interesse!

Voor A6 leden die deze zomer zelfstandig willen werken is er de mogelijkheid om gratis te komen werken in de ateliers van diverse werkgroepen. Zie overzicht van “workshops en open ateliers” voor data van deelnemende werkgroepen.

Naast de open ateliers vinden er diverse workshops plaats:

Workshop sieraad maken van klei in 4 uur met Olga de Ruiter

Onder leiding van Olga de Ruiter leer je in slechts 4 uur hoe je van klei de mooiste sieraden kunt maken. Met de nieuwe Rakuvaria klei is veel mogelijk. Na deze workshop weet je daar alles van!

Meer weten? klik hier!

Workshop kopermat en krokodillenhuid met Olga de Ruiter

Onder leiding van de bekende keramiste Olga de Ruiter kun je op deze dag twee bijzondere technieken uitvoeren. De foto’s spreken voor zich.

Meer weten? klik hier!

Workshop Pitfire, Naked Raku en Meel decoratie met Olga de Ruiter

We beginnen met de werkstukken voor te bereiden en gedurende de dag worden deze technieken toegepast. Elke techniek wordt uitgebreid besproken en eventueel gedemonstreerd. Daarna ga je zelf aan de gang.

Meer weten? klik hier!

Workshop primitieve stooktechnieken met Olga de Ruiter

Onder leiding van de bekende keramiste Olga de Ruiter leert u tijdens deze workshop op verschillende manieren inroken. Klei op klei, inroken met meel, paardenhaar en plantenafdruk, bucchero, smooroven.

Meer weten? klik hier!

Workshop primitieve stooktechnieken special met Olga de Ruiter

Je krijgt uitgebreid instructie, o.a. ook over welke soort klei je moet gebruiken om een bepaalde techniek succesvol toe te kunnen passen. .Tips en tricks worden aangereikt. Voor bepaalde technieken is een aparte behandeling vereist.

Meer weten? klik hier!

Workshop kennismaken met de draaischijf met Anita Jansen

Altijd al eens achter een draaischijf willen zitten met je handen in de klei?
Maak tijdens deze workshop kennis met de eerste beginselen van het potten bakken. Leer centreren, openen van de klei, optrekken van de klei en het vormen van de pot. Als de pot leerhard is kan hij afgedraaid worden en bewerkt worden met engobes.

Meer weten? klik hier!

Workshop beeldhouwweek voor beginners en gevorderden met Marianne Buur

Je kunt lekker zelfstandig aan de slag, maar ook ondersteuning bij het ontwikkelen van je idee voor een beeld behoort tot de mogelijkheden. Informatie over technieken en bespreken van elkaars werk vormt een logisch onderdeel van de dag, c.q. week.

Meer weten? klik hier!

Workshop Kleine keien vilten, onder begeleiding van Yvonne Leek

Wil je een keer kennis maken met het vilten van wol?
Er zijn zoveel mogelijkheden, sjaal, kleedje, vachten, en. …….
Maar ik geef nu een workshop kleine keien vilten.

Meer weten? klik hier!

Workshop Intuïtief schilderen, onder begeleiding van Yvonne Leek

Wil je een keer ervaren hoe je kan schilderen vanuit je gevoel zonder dan je weet wat er kan ontstaan.
Geen verwachtingen, er open in te stappen, en je laten gaan en laten verrassen wat er op je doek verschijnt, geen voorbeeld, geen plaatje, lekker vrij werken en los komen van je gedachten in je hoofd.

Meer weten? klik hier!

Voor een compleet overzicht van alle workshops, open ateliers en andere activiteiten klikt u hier!


Heeft u reeds voldoende basiskennis en kunt u zelfstandig werken maar wilt u meer verdieping en inspiratie opdoen in een enthousiaste groep? Dan is een werkgroep van Atelier 6 echt iets voor u!
Werkgroepoverzicht